014 51 50 05

Beste Dave,

Bedankt voor de super georganiseerde reis naar Sri Lanka we hebben er van genoten.
Alles is heel goed verlopen van begin tot einde, de gids Mr. Sanath is een topper.
Ik ga al eens kijken voor volgend jaar.
Wat zou jij ons aanraden wat de moeite is (natuur beetje cultuur....).


Beste,

 

We hebben een FANTASTISCHE reis naar Sri Lanka gehad! Ze heeft onze verwachtingen overtroffen!!!

We hadden een supergids (Asanka). Hij heeft ook geregeld dat mijn echtgenote haar penvriendin kon ontmoeten.

Enige kleine bemerking: de inkomgelden kunnen niet met VISA/mastercard betaald worden. Het is dus belangrijk om voldoende cash geld bij te hebben.

Het zou ook leuk zijn om bij de prijsofferte een richtlijn van de inkomprijzen te zetten, zodat je weet hoeveel cash geld je moet meenemen.

Ook de hotels zijn zeer goed meegevallen. Heaven Seven was een “minder” hotel. Slechte akoustiek in de kamers (je hoorde alles in de gang en de kamer langs je)

Voor de rest niets dan lof!

 

Grtn,

Fam Smolders


Geachte Heer De Backer,

Ik weet dat, indien ik klachten had gehad omtrent onze Sri Lanka-reis (waarvan we gisteren zijn teruggekeerd), ik u daarover zou hebben gecontacteerd ; het is dan ook mijn plicht om, wanneer ik tevreden ben, u dat ook te laten weten.

De reis is idd uitstekend verlopen: de vluchten zijn perfect verlopen ; alle hotels waren goed tot uitstekend, zowel mbt de overnachtingen als de aangeboden maaltijden ; de uitgestippelde route was prima ; de combinatie cultuur (de driehoek) - natuur (safari’s) - avontuur (rainforest + rafting) was perfect. Iedereen was steeds nauwkeurig op tijd (gids + beide ritten H/T Dusseldorf). En er zijn ook geen noemenswaardige incidenten, tegenslagen of ziektes voorgekomen. Maar het was nog het meest de gids (Mr. Isuru) die onze reis tot een echt succes heeft gemaakt: hij was een voorbeeldig chauffeur (een zeldzaamheid in SL), een goede gids, een uitstekend organisator en een goed vertaler.


Het is dan ook erg waarschijnlijk dat ik over enkele jaren -in 2019 wil ik graag weer iets helemaal anders doen- bij u terugkom mbt een mogelijke reis naar (Noord-)Vietnam.

dankbare groet,
familie Descheemaeker=

Familie Mertens Berchem/Antwerp Belgium

Gevolgde route : Antwerpen-Berchem → Düsseldorf → Abu Dhabi → Colombo → Negombo (Beach Boutique) → Hikkaduwa (Coral Sands) → Mirissa (Mandara) → Tissamaharama (Hibiscus Garden) → Ella (Ella Flower Garden) → Nuwara Eliya (Glenfall Reach) → Kandy (Topaz) → Negombo (Beach Boutique) → Colombo → Abu Dhabi → Berlijn → Düsseldorf → Antwerpen-Berchem

Na aangename onderhandelingen en besprekingen met Travel Experience Grobbendonk ivm het bepalen en samenstellen van ons programma, begonnen wij met hoge verwachtingen met ons gezin (2 volwassenen en 3 kinderen van 15j 17j 19j) aan onze reis naar Sri Lanka.

Wij werden op geen enkel moment ontgoocheld. Van bij het afhalen aan onze voordeur in Antwerpen door een taxi, tot aan het terug afzetten aan onze voordeur door dezelfde taxi, was alles tot in de puntjes door Travel Experience geregeld. Wij zijn dan ook heel tevreden over de service die Dave en Valerie van Travel Experience ons boden.

Het programma dat wij volgden was vrij vol en druk waardoor wij op korte tijd (12 dagen) toch heel veel van Sri Lanka hebben gezien. Het accent wilden wij leggen op de natuur, en dat is ook zeker gelukt, met excursies naar : Yala National Park, Udawalawe National Park, Horton Plains, Sinharaja Rainforest, Madu Ganga, ... Ook de culturele bezienswaardigheden onderweg waren de moeite waard, met oa, de tempel van Kandy, de vele mooie stupa’s en tempels, het festival van Kataragama, ... En ook : de woelige zee, de steltvissers in Mirissa, het mooie Galle, het soms knettergekke verkeer, de vismarkt van Negombo, de wetlands van Muthurajawela, ...

De formule van een eigen privé-chauffeur/gids vonden wij heel geslaagd. Dit was voor een groot deel te danken aan de tomeloze inzet van onze vriendelijke gids, Mr. Nandana. Hij regelde alles voor ons, was onze bodyguard, bracht heel veel nuttige informatie aan, paste ons programma vanuit zijn expertise (in overleg met ons) zo nodig aan en zorgde zo voor een aantal bonussen (oa het festival van Kataragama), ... Ook onze kinderen konden het goed met hem vinden. Kortom, Mr. Nandana werd deze 10 dagen een deel van ons gezin.

Wat betreft de hotels : deze waren allemaal supergoed en voor ons heel luxueus (we gingen voordien altijd kamperen). Gezien ons drukke programma was het echter vaak zo dat wij er pas om 07:00 PM toekwamen (in Sri Lanka is het al om 06:30 PM donker) en dat wij ’s morgens (rond 08:30 AM) al weer terug vertrokken. Wij vonden het wat zonde dat wij op die manier heel weinig konden genieten van ons hotel en de aangeboden luxe. Gelet op ons programma hadden wij enkel een bed nodig om te slapen en een douche om ons op te frissen, zonder al die luxe. Een gewone kamer ipv een comfortkamer had voor ons even goed geweest en had de kostprijs mogelijks ook wat kunnen drukken. Zo hadden wij in hotel Topaz in Kandy blijkbaar de allergrootste kamer van het ganse hotel ?!!!

Het leukste hotel vonden wij het Ella Flower Garden Resort in Ella. Misschien het meest basic, maar wel heel charmant en gelegen in een prachtig decor. Ook de Hibiscus Garden in Tissa kon ons bekoren.
Ontevreden waren wij over het Mandara Resort in Mirissa. De mensen van het hotel pretendeerden op een overdreven manier alles volgens de etiquette te doen, doch dit konden ze niet waarmaken, en vooral, dit ging ten koste van oprechte vriendelijkheid. Zo bleek de airco op onze kamer niet te werken waardoor het heel heet was in de kamer. In plaats van een tegemoetkoming naar ons toe beschuldigden ze ons er de dag nadien ten onrechte van dat wij iets uit de mini-bar zouden verbruikt hebben. Hun restaurant leek eerder op een Chinese refter waar alleen Chinezen aandacht van het personeel kregen en wij heel lang moesten wachten voor we een drankje konden bestellen en kregen.

Enige minpuntje op het einde van de reis was dat bij het afhalen van onze bagage in Düsseldorf, onze valiezen er niet bij bleken te zijn. Twee dagen later werden die gelukkig al thuis geleverd door een koerierbedrijf.

Wat ons betreft zijn wij super-enthousiast over onze reis naar Sri Lanka. Wij hebben ons hart verloren aan dit prachtige (ei)land : zo prachtig qua natuur, zo mooie cultuur, zo vriendelijke en warme mensen, ...
Wij missen Sri Lanka nu al, en hebben de intentie binnen 3 à 4 jaar terug te keren, want er zijn nog vele dingen die we nog niet gezien hebben.

Met vriendelijke groeten

Familie Mertens Berchem/Antwerpen Belgium


Van: Filip Vertriest
Verzonden:
Aan: Dave de Backer <dave@travelexperience.be>
Onderwerp: Re: Filip vertreist
 
Dag Dave,
 
Ondertussen ligt de reis naar Sri Lanka al een tijdje achter ons.
Ik wilde toch nog even laten weten dat we genoten hebben.
Onze gids Anil viel heel goed mee.
Reeds na enkele dagen moesten we vaststellen dat het volledige reisschema volgen een onmogelijke opdracht was.
Wij hebben dit aangepast om wat meer te kunnen genieten van de schitterende hotels.
Alleen het hotel in Anuradhapura, Palm garden village vonden we zijn 5 sterren niet waard.
Een jachtluipaard hebben we niet gezien en een walvis niet kunnen spotten, daarentegen was het snorkelen de max.
De treinrit van Ella naar Nuwara Eliya was het hoogtepunt, prachtige uitzichten en een mooie ervaring.
Van Boeddhistische tempels en Dahoba’s hebben we nu onze buik vol en het Hindoeïsme vinden we maar een gekke bedoening.


Beluit : Je hebt ons een prachtige reis bezorgd, waarvoor dank.
 
mvg,
Filip en Heidi


Onderwerp: Reis sri lanka Balcaen- Debode
 
Beste,
 
Graag had ik u meegeven dat onze reis naar het mooie Sri Lanka volledig verlopen  is volgen de planning. Alles was correct geregeld en is vlekkeloos verlopen. We hadden een super gits  Nisantha, zou dit mogelijk zijn deze eens door te geven aan zijn baas, hij is echt de perfectie op alle vlak, die mens kent en doet zijn job met hèèl zijn hart. Verdient een dikke pluim !!!!
Naast al het positieve willen we toch een negatief hotel doorgeven nl: Galway Forest Lodge dit was een grote tegenvaller, het was er zeer verouderd, vuil, onverzorgd, vuile(grauwe handdoeken) enz … alle geluk dat we daar maar 1 nacht moesten blijven want het was niet te doen maar we hebben er het beste van gemaakt hoor, wou dit toch eens melden om daar in de toekomst geen toeristen meer  te laten gaan. Iedereen klaagde over alles en nog wat.
 
Graag willen wij allen jullie bedanken voor de goede organisatie van onze reis,
 
Hopelijk tot nog eens,
 
Maureen en compagnie

Beste

Eerst en vooral wil ik jullie bedanken voor de super reis naar Sri Lanka waarvan we heel erg hebben genoten.

Op gebied van organisatie liep alles perfect. De hotels waren super, behalve het hotel in Trincomalee.

 

We hebben echter wel enkele opmerkingen die we jullie willen meegeven voor de organisatie en andere reizigers:

  • Als jullie thuis zijn langsgekomen voor de offerte, werd er vermeld dat we na afloop een fooi moesten geven aan de gids van ongeveer 40 à 50 eur voor de volledige periode. Als ik met jullie contact heb opgenomen met enkele vragen voor het vertrek, werd er gezegd dat we 5 eur per persoon per dag moesten geven aan de gids. Een extra kost die niet vermeld wordt in jullie offerte.
  • Bij aankomst zijn we direct doorgereden naar Hikkaduwa en hebben we Colombo niet gezien. Bij terugkeer hebben we bijna een hele dag gereden van Trincomalee naar Negombo om in de late namiddag toch nog in te checken in een hotel en dan om 11u 's avonds weer te vertrekken naar de vlieghaven van Colombo. Deze check in was eigenlijk helemaal overbodig. We hadden gerust nog naar Colombo kunnen doorrijden en de stad bezichtigen tot het tijd werd voor de vlucht. Dit was echt weggesmeten geld en tijd.
  • Voor de aanvraag van het visum zouden jullie  best vermelden dat het paspoortnummer dat vermeld moet worden bij de aanvraag over de internationale pas gaat en niet de Belgische.

Vriendelijke groeten

 

Kristien StaesVan: Valerie TravelExperience

Datum: vr, 12 jun.

Naar: veerle_cuykx

Beste,

dankje voor onze prachtige rondreis doorheen Sri Lanka. We werden op de luchthaven onmiddellijk zeer gastvrij verwelkomd door onze fijne, sympathieke, ervaren en uitstekende chauffeur-gids Mr. Nihal. Hij had voor ieder een mooie bloemenslinger voorzien en heeft ons gedurende de hele reis fantastisch begeleid. Hij luisterde aandachtig naar onze wensen en speelde hier perfect op in. Op de verjaardag van onze dochter had hij voor een lekkere verrassing gezorgd in het hotel ( een prachtige verjaardagstaart ) en kreeg ze van hem een kleurrijk versierd houten olifantje cadeau. Mr Nihal is een voorzichtige chauffeur en kon ons steeds alle interessante info geven over alle bezienswaardigheden en over het geloof in zijn land. Hijzelf is een zeer gelovige boeddhist en via Mr. Nihal konden we van nabij kennis maken met de rituelen binnen het boeddha en hindoe geloof. Toen hij opmerkte dat we afzagen van het zeer warme klimaat, hebben hij en zijn baas Mr. Saman zonder problemen ons reisschema aangepast ( zodat we 1 nacht langer in Kandy en 1 nacht langer in Habarana konden verblijven en dus twee nachten minder lang in het gloeiend hete Trincomalee ). Dit bleek achteraf een zeer verstandige beslissing voor ons. Op het einde van de reis was Mr. Nihal zo gastvrij dat hij ons heeft uitgenodigd in zijn huis zodat we enkele relikwieën van Boeddha konden bewonderen in het kleine tempeltje in zijn tuin, deze relikwieën had hij geërfd van zijn oom, een monnik uit Anuradhapura.

Ik wil ook nog even vermelden dat Mr. Nihal telkens met grote zorg onze minibus doorheen de reis onderhield. Hij is een vroegtijdig gepensioneerd luchtmacht militair die tijdens de burgeroorlog gewond is geraakt. Nadien is hij als chauffeur tewerkgesteld en hij doet deze job reeds 28 jaar.

De hoogtepunten in onze reis waren vooral de bedevaartsplaats Kataragama, de prachtige grottempels van Dambulla  en de tempel van de heilige tand in Kandy.

Hiernaast hebben we drie jeepsafari's gedaan waar we veel wilde dieren hebben gespot. In Yala hebben we veel krokodillen met opengesperde mond, prachtige vogels ( maraboes en pelikanen ) en een schitterend mooie luipaard gezien.

In Minneriya: zeer veel olifanten en arenden en eveneens krokodillen. Hier was het leuk dat we een jeep zonder dak hadden waardoor we tijdens de safari konden rechtstaan en beter konden fotograferen.

In Wilpattu hebben we eerst lang op een zeer hobbelige weg rondgereden en zagen we aanvankelijk weinig dieren, doch na enkele uren stonden we oog in oog met een lipbeer die vlak voor onze jeep op de weg wandelde. We hebben in dit park meerdere arenden van nabij gespot en ook een neushoornvogel gezien.

In het olifantenweeshuis mochten onze kinderen de olifanten de fles geven en mochten we nadien tijdens het voedermoment de olifanten aaien.

De oude koningssteden Pollonaruwa en Anuradhapura waren eveneens zeer interessant.

Het was een zeer afwisselende reis doorheen een prachtig landschap en met een uiterst vriendelijk en gastvrije bevolking.

Wat onze hotels betreft:

-Cinnamon Bey: zeer groot hotel, uiterst vriendelijke bediening, prachtig zwembad, lekker grill-restaurant.

-Cinnamon Wild: aparte avontuurlijke ervaring, je mag 's avonds niet alleen doorheen de tuin naar je bungalow gaan en je moet je telkens laten begeleiden door iemand van het hotel omdat er soms wilde olifanten op het tuinpad staan. Wij zagen een wilde buffalo en een wild evenzwijn op enkele meters van het tuinpad en de begeleider scheen met zijn zaklamp in de krokodillenogen in de verte aan het meer.

-Heritance tea factory: Brits koloniale, stijlvolle sfeer in een verbouwde theefabriek, absolute klasse en een fijn onthaal met lekkere thee.

-Cinnamon Citadel in Kandy: top hotel, mooie kamers, prachtig uitzicht op de rivier en de jungle, mooi zwembad en leuke bar. Op zaterdagavond chocolade fontein aan het buffet. Lekker eten in een mooi kader.

-Cinnamon Lodge in Habarana: echte junglesfeer. Zeer vriendelijke bediening in het restaurant en een uiterst vriendelijke poetsman voor onze kamers. Wilde dieren in de tuinen van het hotel. Varanen lopen rond langs de wandelpaden, de arenden vliegen over je hoofd, de wilde apen springen op de parasols en ligzetels aan het zwembad. Ook wel ongewenst dierenbezoek op onze slaapkamer: een heel grote kakkerlak. Minpuntje: we hebben hier enkele kledingstukken laten wassen en mijn nachtjapon was gekrompen na de was. En de check-out verliep hier minder vriendelijk. De receptionist wilde niet dat we in rupies betaalden en wilde onze afrekening in euro doen ( wat voor hen voordeliger is ).

-Chaaya Blu in Trincomalee: mooi kamers met prachtig zeezicht en palmstrand, open douche in de buitenlucht. Minpunt: slechte bediening in het restaurant, na een half uur nog geen drank, onze soepborden en anderen borden werden pas na het dessert afgeruimd. Dit stond in zeer groot contrast met alle overige hotels, waar de bediening telkens uitmuntend en uiterst vriendelijk was. Tevens kakkerlakken op het balkon van de kamer.

-Palm Garden: zeer mooi jungle hotel, prachtig zwembad, zeer lekker eten en vriendelijke bediening.

Geen wifi op de kamer.

-Jetwing Blue: prachtige kamers


Hopelijk hebben jullie iets aan onze feedback.

 

Alvast hartelijk dank en in het bijzonder aan Mister Nihal,

 

Veerle en TomVan: Lydie Conings
Verzonden: woensdag 27 mei
Aan: valerie@travelexperience.be
Onderwerp: onze reis naar Sri Lanka en Malediven.

 

Valérie,

Graag laat ik u weten dat onze reis naar Sri Lanka en Malediven (1 tot 19 mei), prima is verlopen.

Natuurlijk is dit ook dankzij de uitstekende organisatie van Travel Experience!

 

De gids, Thomas (Keerthi), was een uitstekende chauffeur en begeleider.  Hij heeft op een fijne manier zijn land, Sri Lanka, gepromoot. We hebben genoten van ieder moment.

Ook de vlucht en reis naar de Malediven was door u uitstekend geregeld.

Nogmaals dank voor deze fijne en leuke samenwerking.

 

Nu kunnen we nog even wegdromen bij de vele foto’s en uitkijken naar de volgende reis.

Vriendelijke groeten,

Lydia Conings en Christiane BockxVan: Margo Piatkowski-Mooren
Verzonden: woensdag 6 mei
Aan: Valerie TravelExperience
Onderwerp: Re: HO 5888  Sri Lanka

Hallo Valerie,

Even een evaluatie van onze reis naar Sri Lanka,

We kijken terug op een heel mooie reis naar Sri Lanka,

we hadden een heel aardige en deskundige reisgids  Patrick,die ons veel over SriLanka heeft kunnen vertellen.

we waren blij dat we niet zelf hoefde te rijden want het verkeer is een chaos. 

Patrick was een geweldige chauffeur!!!

Hij wist ook erg lekkere restaurants onderweg voor de lunch.

De vluchten waren prima. Hij is echt aan te bevelen.

Enkele opmerkingen over de reis/hotels

Habarana Sorowwa resort was prima maar had best 1 dag minder gekund daarentegen Ella 98 Acres daar hadden we nog wel een dag meer willen blijven.

genoeg te doen. Als je om 6/7 uur aankomt en de volgende ochtend weer door moet kun je niet even lekker zwemmen en bv van het prachtige resort en uitzicht  genieten.

Of berg beklimmen.

Kandy Cinnamon citadel was prima. Hadden wel stankoverlast op de kamer, maar we werden vlug overgeboekt naar een andere kamer.

prima verblijf met leuke muziek s’avonds.

Nuwara Elya St Andrews prima leuk ouderwets hotel gezellig en sfeervol.

Tissanaharama was prima hotel maar er was niets te doen we mochten zelfs niet meer zwemmen, was op 7 uur gesloten??? waarom eigenlijk je hebt er toch geen last van als iemand nog wil zwemmen.


Was wel fijn dat we de ochtend van vertrek lekker dicht bij het vliegveld waren en niet die hele reis van Hikkaduwa naar Negombo-vliegveld nog moesten maken (best ver nog.

 

Ik hoop dat je er wat aan hebt.  Voor ons was het een heel geslaagde reis.

 

Bedankt ook namens mijn man en dochter.

Margo PiatkowskiVan: Tom Feyen
Verzonden: dinsdag 21 april
Aan: info@travelexperience.be; sri Lanka direct; Valerie TravelExperience
Onderwerp: reis familie Feyen Sri Lanka

 

Dag Sri Lanka direct team,

 

Wij hebben ongelooflijk genoten van onze reis,

Alles , maar werkelijk alles was nu eens perfect in orde,

Wat een mooi land…fijne en vriendelijke mensen,

Mr Anil is een prima driver, ook voor de kinderen.

 

Een onvergetelijke reis, verslag volgt en ik stuur je een fotoboek wanneer dit klaar is…

 

Met vriendelijke groet

 

Tom Feyen


 

From: Iwan
Sent: woensdag 18 maart
To: 'annelies TravelExperience'
Subject: Sri Lanka

 

Goede morgen,

We zijn intussen terug van een mooie reis in Sri Lanka.

Het was een mooie en zeer gevarieerde reis.

De hotels waren van goede tot zeer goede kwaliteit.

Sri Lanka is inderdaad een parel in de Indische Oceaan en biedt veel cultuur en mooie natuur.

We hebben ervan genoten, dank u voor de goede zorgen en de perfecte uitvoering.

Vriendelijke groet,

Iwan BGoedemiddag Dave & team,

 

We zijn net weer thuis na een prachtige vakantie in Sri Lanka en bezorgen jullie graag nog wat feedback ivm onze reis :

 

1) Sri Lanka is een wonderlijk (ei)land. De rondreis zelf was prachtig, niet overladen (zoals dat toch wel eens gebeurt bij dergelijke trips) en vooral zeer gevarieerd, met aandacht voor cultuur & natuur en zeker ook voldoende ruimte voor optionele activiteiten. Af en toe werd er lichtjes afgeweken van het programma, maar dan vooral om praktische redenen (bv bezoek aan Anuradhapura werd met één dag verdaagd omwille van een boeddhistische feestdag op 8/10).

Een verblijf van twee weken (incl strandverblijf) is wat ons betreft zeker voldoende om alle highlights te kunnen zien !

 

2) De gids, Mr Keerthi (Thomas), was bijzonder professioneel en heeft ons uitstekend begeleid. Toch wel een belangrijk punt, want dergelijke rondreis staat of valt met een goede gids & chauffeur. Hij toonde zich zeer betrokken en kent het land echt op zijn duimpje. We brachten veel tijd door in de wagen en kregen dus vaak de gelegenheid om vragen te stellen en van gedachten te wisselen met hem. Mr Keerthi kreeg van ons al persoonlijk een dankjewel, maar graag delen wij onze positieve ervaring ook nog eens met jullie !

 

3) Hotels : we kozen voor '3 sterren & up'. Doorgaans was de accommodatie standaard (basic) maar goed. Al waren er af en toe wat aandachtspuntjes : het eten in Glenfall Reach was matig, Hilltop in Kandy was zeer lawaaiierig (ook 's nachts).

Kassapa Lion's Rock was een onverwachte meevaller, want wij gingen er van uit dat we in Thilaka Resort zouden verblijven (zo stond het op de voucher vermeld). Allicht kwam er last minute dan toch een kamer vrij ...

Camelot Beach was OK en Hibiscus Garden een charmant adresje (waar we graag zelfs wat meer tijd hadden doorgebracht).

Tangerine Beach Hotel in Kalutara bood een goede prijs-kwaliteitsverhouding, met lekker en verzorgd eten, een mooie tuin met groot zwembad (direct aan het strand) en zeer vriendelijk personeel.

WiFI was vreemd genoeg wel betalend hier ...

 

4) Strandverblijf : Tangerine Beach was een aangenaam hotel (opvallend populair trouwens bij het Russische cliënteel), maar ons strandverblijf viel toch een beetje tegen, en dat was voornamelijk te wijten aan het bijzonder slechte weer (quasi non stop regen vanaf de middag, drie dagen na elkaar ...).

Blijkbaar is dergelijk nat weer toch zeer uitzonderlijk voor deze tijd van het jaar. Bovendien leent Kalutara zich volgens ons ook ietsje minder voor een strandverblijf, vanwege de erg ruwe zee en het op bepaalde plaatsen (weg van het hotel) vuile strand. 

De stranden in Bentota en aan de zuidkust (Tangalle, Mirissa, ...) zagen er aanlokkelijker uit. Desondanks hebben wij ook de laatste dagen nog genoten en vooral veel gerust.

 

5) Safari Yala : toch nog een bijzondere opmerking. Bij aankomst in Sri Lanka bleek dat Yala NP (althans Block I & II, het gedeelte dat zo populair is bij toeristen vanwege de vele olifanten en luipaarden), wel degelijk gesloten was van 1/9 tem 15/10, vanwege de droogte in het gebied. Ook in andere jaren sluit het park meestal in die periode. Vandaar dat de meeste reisgidsen dit ook vermelden en wij op voorhand naar een alternatief hadden gevraagd. Wij kregen echter de boodschap dat Yala het hele jaar geopend is, en leefden dus op (ijdele) hoop.

Gelukkig kon de gids ons ter plaatse nog een acceptabel alternatief aanbieden in Galge (Block III) maar daar was weinig te zien... Wij weten natuurlijk ook dat je bij safari's geluk moet hebben, maar hadden graag op voorhand geweten dat Yala dicht was.

Het kan misschien een optie zijn om standaard een alternatief aan te bieden aan gasten die in sept-okt naar Sri Lanka reizen ?

NB.De safari in Kaudulla / Minneriya NP daarentegen was een voltreffer (veel olifanten).

 

6) Globaal gezien waren wij zeer tevreden waren over de geboden service, zowel voor als tijdens de reis. We konden duidelijk merken dat we met een zeer professionele organisatie te maken hadden, hoefden ons ter plaatse nauwelijk iets aan te trekken en werden echt verwend, tot op het eind. Alles was "picobello" geregeld door jullie team !

 

Wij wensen jullie dan ook nog eens uitdrukkelijk te bedanken voor de uitstekende organisatie en omkadering van deze prachtige reis, die voor ons sowieso altijd een bijzondere betekenis zal hebben, gezien wij ons in Sri Lanka verloofd hebben :-)

 

Hartelijk dank voor de goede zorgen (wij zullen jullie diensten zeker aanraden bij anderen), en tot een volgende gelegenheid,

 

Met vriendelijke groeten

 

Jeroen De Vuyst & Sarah Vertongen 

Reacties van klanten, om u beter te dienen en bij te staan in de uitvoering van uw droomreis.

Elke klant beleefd dit op zijn eigen manier en legt tijdens zijn reis andere klemtonen, telkens in overleg met zijn eigen privé gids, hier moet u rekening mee houden.


 

Van: Katrijn Aerts
Verzonden: woensdag 24 september
Aan: Valerie TravelExperience
CC: UYTTERSPROT KWINTEN (Mandat Belfius)
Onderwerp: Rondreis Sri Lanka


Dag Valerie
 
Bij deze even een mailtje naar jullie om jullie nog eens te bedanken voor de vlekkeloze organisatie van onze rondreis door Sri Lanka. We zijn nu ondertussen een week terug thuis, al terug aan het werk maar nog steeds vol heimwee aan het terugdenken aan onze tijd in Sri Lanka.
 
Het is een land dat bestaat uit grote uitersten. Op zo een kleine oppervlakte (is uiteindelijk maar dubbel zo groot als België) heb je werkelijk alles. Van grote steden over prachtige natuurlandschappen tot hagelwitte stranden met palmbomen. Fantastisch!
 
De reis is zeer goed verlopen dankzij jullie goede organisatie. Toen we aankwamen op de luchthaven na een lange, vermoeiende reis stond onze chauffeur, Hiran, al met een grote glimlach te wachten. Hiran, die even oud is als Kwinten, heeft dit zeer goed gedaan! Je kon zijn ervaring merken. Hij heeft zich altijd zeer professioneel gedragen en hield zich steeds op de achtergrond. Zeker iemand die jullie kunnen aanraden!
 
We hebben een paar momenten de reis last minute een andere wending gegeven en hij heeft daar nooit een probleem van gemaakt.

Wat we ook zeker moeten vermelden is dat hij een zeer rustige chauffeur is, in tegenstelling tot de doorsnee bevolking. :-)
 
Ook de hotels waren tiptop! Enkel Hibiscus Garden was voor ons wat wennen omdat dit echt 'back to nature' is maar desalniettemin een goed hotel met zeer vriendelijk personeel! Dat waren ze overal trouwens, zeer vriendelijk! Onze toppers waren zonder twijfel Cinnamon citadel in Kandy en Chaaya Village in Habarana.
 
Je leest het, enkel lof van onze kant. Zowel op jullie reisorganisatie als op de chauffeur ter plaatse als de hotelkeuze. Als we dan toch iets negatiefs kunnen zeggen is het ons gevoel dat we vaak kregen bij de lokale bevolking dat we soms gezien werden als 'wandelende bankautomaten'. Dit was een gevoel dat wij niet zo prettig vonden maar daar zit jullie organisatie uiteraard voor niets tussen.
 
Als we om af te sluiten nog een tip kunnen meegeven aan jullie is het meegeven van een schattingsprijs van de bezoeken ter plekke. Dit is bij ons duurder uitgevallen dan verwacht. Je sprak bijvoorbeeld in een bepaalde mail dat voor gidsen ter plekke 5usd al meer dan voldoende is, maar dit is in realiteit wel anders. Bijvoorbeeld bij het bezoek aan 'Sigirya Rock' vroeg de gids aanvankelijk 20usd! Wat wel een groot verschil is, zeker als je dit op verschillende plaatsen ervaart. Misschien zijn wij hierin te braaf maar ik kan mij wel voorstellen dat er nog reizigers zijn die daar niet veel durven op zeggen.
 
Zoals we onze mail begonnen zijn willen we hem ook afsluiten door jullie hartelijk te bedanken voor de goed organisatie!
 
Groeten
Kwinten en Katrijn


 

Sent: donderdag 20 februari
To: Valerie TravelExperience; info@srilanka-direct.be
Cc: 'Wim Holvoet'
Subject: Re: Sri Lanka op zijn mooist in 15 dagen

Hallo Valerie en Dave,
 
Hierbij zoals beloofd het reisparcours zoals wij het hebben gedaan en beleefd.
Wij hebben eenvoudig jullie basisprogramma overgenomen en daaraan enkele persoonlijk indrukken - niet te serieus nemen! - en uiteraard het afgelegde parcours toegevoegd. Wij gebruiken dit meer als geheugensteun en souvenir dan als historische schrijverij en is zeker niet bestemd voor facebook en C°.
 
Qua timing, kilometers, volgorde bezoeken : naar onze mening zeer goed opgevat. Uiteraard waren we aangewezen op onze ervaren gids Patrick, die vol goede wil was en het beste met ons voorhad.
Sommige wijzigingen door hem doorgevoerd zoals het schrappen van de treinreis Nuwara Eliya-Ella, van het bezoek aan de oorspronkelijke bewoners in Mahiyangana, van de 'trekking' naar Badulla, kunnen wij uiteraard niet inschatten. Hij heeft de herschikking dan naar zijn mening optimaal ingevuld.
Hier en daar vonden wij onze bezoeken vrij kort: Anuradhapura (was niet zijn fout, maar die van het  presidentsbezoek), Mihintale, Ella, Colombo.
De hotels waren stuk voor stuk mooie keuzes evenals de restaurants onderweg.

 
Maar als eerste kennismaking met Sri Lanka mogen we zeker stellen dat de reis 100 % geslaagd was!
We genieten nog na - lichamelijk.....het zonnetje... de rust ....en mentaal !
 
Bedankt en wie weet, tot een volgende?
Bye bye,
Noëlla Wim


 


Sent: dinsdag 18 februari
To: Dave De Backer
Subject: Re: Sri Lanka
 
Dag Dave,
 
We zijn sinds gisteren terug van Sri Lanka en hebben er met volle teugen van genoten. Het was een zeer bijzondere, uitstekende en soms emotionele vakantie in dit zeer gastvrije land. Eerlijk gezegd kennen we geen ander land ter wereld waar het zo goed vertoeven is tussen zeer gedienstige en uiterst vriendelijke mensen. Uiteraard is er altijd wel een commercieel tintje aan verbonden maar wat is dit een bijzonder volk. Echt waar op sommige plaatsen werden we als koningen ontvangen. Een pluim ook voor U om ons Buckingham Place voor te stellen. Dit bewijst dat U perfect begreep wat we wilden. Ook het kleine Melheim Resort wist zeer te charmeren maar ik dien in alle eerlijkheid ook te zeggen dat alle andere hotels wisten te bekoren ( Grand Hotel, Mount Lavinia: wat een klasse en uitstraling). Maar mijn absolute favoriet is Cinnamon Wild in Yala: wat een uniek kader.
 
De chauffeurs/gidsen. Thushara, onze begeleider op de rondreis, deed het ronduit geweldig en ook de andere chauffeurs waren steeds stipt en voerden hun taak naar behoren uit.
 
We hebben al beslist volgend jaar terug te keren naar Sri Lanka dank u voor professionalisme en perfect persoonlijke aanpak.
 
Alvast bedankt,
 
Jacqueline De Bodt & Johan De Boitselier

Info en reservaties:
014/51.50.05

Wij zijn een gesloten kantoor en werken uitsluitend op afspraak. Dit om u beter, zonder wachttijden, in alle veiligheid en ongestoord te kunnen verder helpen.
Het tijdstip en de manier waarop we afspreken bepaalt uzelf : bij ons op kantoor, bij u thuis, via video calling, telefoon, .... De keuze is geheel aan u, wij horen het graag van u.

Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van alle reisweetjes

info@srilanka-direct.be